Knallsterk svømming av våre gutter i NM Jr/UM

Postet av Bodø Svømmeklubb den 20. Nov 2017

Aquarama, Kristiansand

Isac Benoni Lieng, Håvard Vindvik, Magnus Nybakk Pettersen og Emil Vindvik gjorde en imponerende innsats i helgens NM for junior / ungdomsmesterskapet (UM)

Alle fire satte nye personlige rekorder i samtlige øvelser de stilte i. Dette er meget sjelden kost i nasjonale mesterskap.

Brystspesialisten Emil (1999) klatret opp til 20.- og 21.-plass i juniorklassen på 50m bryst (30,62) og 100m bryst (1, 07,59). Han forbedret begge sine tider, og over 1 sek raskere pr. 50m er mye.

For ryggspesialisten Magnus (2000) løsnet det endelig på 200m rygg, med 2.09,21. Dette er en forbedring med nesten 4 sekunder, og holdt til en 10.plass for junior på øvelsen.

Håvard (2001) hentet hjem hele 3 medaljer i UM-klassen (opp til 16 år): Bronse på 100m butterfly med 56,44. Sølv fikk han på 100m individuell medley (IM) og brøt den magiske minuttgrensen med tiden 58,78. Gull ble det 200m IM med sterke 2.06,45. I tillegg to 5.plasser i 50m butterfly (25,59) og 200m butterfly (2.08,97). Håvard kvalifisert seg også til 4 finaler i klassen over, junior. Her ble to 5.plasser beste resultat.

Yngstemann i troppen, Isac (2002), markerte seg også i UM-klassen. På 50m bryst forbedret han med godt over sekundet, 31,26, som holdt til 10.plass. 100m bryst ble forbedret med nesten 3 sek (1.07,53) og 10.plass. Også 10.plass i 200m IM med 2.14,06. Og beste plassering på 200m bryst med 2.24,13, en pers med over 3 sek og 5.plass.

I mesterskapets siste øvelse stilte alle 4 guttene til stafett i juniorklassen på 4 x 100 medley. Her var vi ranket som nr.16. Etter et vanvittig bra løp svømte BSK seg opp til en meget respektabel 7.plass i konkurranse med mange større svømmeklubber. Sluttiden på 3.56,04 er formidable 10 sekunder raskere enn påmeldt tid!

For klubben og svømmerne et mesterskapsresultat langt over det noen turte å håpe på! Vi er stolte av våre supergutter!