*** PLEASE DO NOT TOUCH AGAIN THE FOLLOWING CODE !!!! ***

Bodø

50° År 1969-2019

Svømmeklubb

...bli med oss!

Høstens SVØMMEKURS for nybegynnere og viderekommende: VI ÅPNER FOR EKSTRA KURS PÅ ONSDAGER!

Postet av Bodø Svømmeklubb den 23. Jul 2017

Da har Bodø svømmeklubb fått instruktører nok til at vi kan åpne opp for hval, skilpadde og selungemerke på onsdager, oppstart blir onsdag 13. september. 

Om det er interesse for pingvinmerke, send en mail til tryggivann@bodo-svommeklubb.no 

Se link for påmelding :-)  http://tryggivann.no/viskurs.aspx?arr=137

Usikker på hvilket kurs som passer? Prøv vår nivåvelger: http://goo.gl/forms/k13CfzAXOS

Se også : 

Her finner du svar på de vanligste spørsmålene vi får fra foreldre og foresatte angående svømmeskolen.

  • Hvor lang tid er det normalt å bruke på å lære å svømme?

Svar: Tommelfingerregel = 40 timer. Alt kommer an på hva barna kan fra før, har de badet mye og er trygge i vann, går opplæringen raskere.
Svømmeforbundet definerer svømmedyktig slik: Rulle ut i vannet, svømme 100 meter på magen, flyte i vannet i tre minutter, svømme 100 meter på ryggen.

  • Hva er kursnivåene og hva lærer de på de forskjellige?

Svar:
Vann: Tilvenning i vannet for de som er litt yngre eller utrygge.
Hval: Hoppe fra kanten, dykke ned på 1 meters dyp og plukke opp en gjenstand uten briller
Skilpadde: Flyte balansert på mage og rygg i minst ti sekunder og kunne dreie mellom de to
Pingvin: Fremdrift på mage og rygg med beina og kunne dreie mellom de to
Selunge: Crawlsvømming med pust på siden og ryggsvømming
Sel: Kontrollert crawlsvømming med rytme og riktig pust på siden og kontrollert ryggsvømming
Sjøløve: Bryst og delfinbevegelsen

Når et barn har mestret alle ferdighetene på et nivå, vil de få tilbud om å gå videre til neste. Det er vanlig å måtte gå et eller flere nivåer flere ganger.
Svømmeforbundet definerer svømmedyktig slik: Rulle ut i vannet, svømme 100 meter på magen, flyte i vannet i tre minutter, svømme 100 meter på ryggen.

  • Hvilket kurs passer for mitt barn?

Svar:

Prøv vår nivåvelger: http://goo.gl/forms/k13CfzAXOS

  • Etter hvilket kurs kan barna svømme?

Svar: De aller fleste svømmer 10-15m på dypt vann etter Pingvinkurs, kun med beina. 10-20 m crawl og rygg svømmer de fleste på dypt vann etter Selungekurs. Svømmedyktig regnes de etter Selkurs.

  • Når lærer barna å svømme bryst? Hvorfor ikke på første kurs?

Svar: Først på Sjøløvekurs innføres bryst teknikk. Bryst er den mest avanserte svømmearten (butterfly er faktisk enklere), derfor venter vi til barna svømmer godt crawl og rygg før vi legger til bryst. Særlig bensparkene er vanskelige i bryst, de krever veldig mye koordinasjon.

  • Hvor gammel må man være for å melde seg på Norges svømmeskole?

Svar: Vi har 5-års grense på våre svømmekurs, det halvåret barnet fyller 5 kan de få begynne på kurs. De fleste 5 åringer begynner med hval kurset.

  • Er det noen øvre aldersgrense for å melde seg på?

Svar: Nei, det er ingen øvre aldersgrense, og vi er spesielt opptatt av å hjelpe eldre barn og ungdom som av ulike årsaker ikke har lært å svømme tidligere. Ta kontakt med oss om det er ønskelig med egne svømmekurs for ungdom/voksne.

  • Hva koster svømmekursene og hvor lenge varer de?

Svar: Prisene på våre kurs koster fra 1300,- Og har en varighet på 10 ganger.

  • Er det venteliste på noen av kursene?

Svar: Bodø Svømmeklubb har for tiden ikke ventelister. Her er det første mann til mølla. Følg med på vår hjemmeside og Facebook side for info om oppstart.

  • Hva skjer om barnet mitt "angrer" seg og ikke vil være med lengre? Må jeg allikevel betale kursavgiften?

Svar: Ja, hvis kurset har startet, fordi vi da ikke har mulighet til å gi plassen til et annet barn. Dersom du melder på barnet ditt og angrer før vi har rukket å starte opp, OG vi klarer å tilby plassen videre til noen andre, vil dere få tilbakebetalt kursavgiften. Dette må avtales skriftlig. tryggivann@bodo-svommeklubb.no

  • Hva slags utstyr trenger barnet mitt?

Svar: Badetøy og badehette, gjerne og helst også svømmebriller. Vi anbefaler badebukse, istedenfor badeshorts til gutter, da badeshorts lettere faller av ved hopping/dykking, og samler luftlommer i shortsen ved flyteøvelser.

  • Barnet mitt er litt usikkert og jeg tror at han/hun trenger at jeg er tilstede ved bassengkanten. Er det lov?

Svar: Det beste er at foreldrene går ut, og lar instruktørene forsøke å få barnet inn i gruppen. Instruktørene har erfaring i dette. Dersom barnet overhodet ikke aksepterer at foresatte forlater hallen, kan foreldre og instruktører avtale hvilken løsning som er hensiktsmessig for barnet.
Det er viktig å være tålmodig med barna. Noen trenger litt tid til å venne seg til miljøet og undervisningen, men oftest går vanskene over når foreldrene er ute av syne.
Det er allikevel fint om man snakker med barna om at de er engstelige, og gir aksept for at dette er helt greit. Det er også viktig å snakke om at det å lære å svømme er viktig. Det er lov å være redd, men redselen går ikke bort av å ikke nærme seg vann. Redselen blir bare større med tiden. Konsekvensene av ikke å få lov til å bli trygg i vann er for store, til at man bør gi opp selv om barnet ikke i første omgang har lyst til å delta. Vann er et element som er kan være utfordrene for mange. Ikke la barnet få gå hjem, med en nederlagsfølelse. Sitt heller inne dersom alt " skjærer seg", og gi barnet den tiden det trenger, til å nærme seg gruppen. Et godt råd er allikevel å ikke la barnet få utvikle et mønster om at hver gang det møter en utfordring, løses dette ved å nekte å delta. Tålmodighet er vårt beste råd, dersom det er litt vanskelig. Når barnet til slutt behersker vannet som element, øker selvfølelse betraktelig, særlig dersom utgangspunktet var vanskelig for barnet. Mestring er viktig!

  • Får man tilbakebetalt kursavgiften hvis barnet mitt er mye syk?

Svar: Nei, vi gir dessverre ingen refusjon for sykdom. Kontakt kursansvarlig for å finne alternative løsninger, for eksempel å delta en annen kursdag en periode. Dette må avtales i god tid med svømmeskoleansvarlig.

  • Hvis barnet mitt ikke kan komme på en av treningene, er det da mulig å bytte til en annen gruppe den samme uken, slik at vi ikke går glipp av en trening?

Svar: I mange tilfeller gjør vi dette, med forbehold om forsvarlig antall barn på kurset. Dette må avtales med ansvarlig instruktør på forhånd. Ta kontakt med svømmeskoleansvarlig i god tid, Gunnhild: 41645157, tryggivann@bodo-svommeklubb.no

  • Hvor lang tid er det vanlig å bruke på hvert kurs? Går man kun ett semester på hvert trinn, eller er det vanlig å gå samme kurs flere ganger?

Svar: Vi følger Norges Svømmeforbunds opplegg, og kjører kurs på 10 uker. Noen går flere kurs på et nivå, for å så gå rask igjennom et annet kurs. Dette er meget individuelt, men for rask kursgjennomgang er ikke, etter den erfaring instruktørene har, alltid det som gir det beste resultatet.

  • Er man garantert å få plass på neste kurs når man første er inne i "systemet" og er ferdig med ett trinn?

Svar: Ja, man er garantert en plass dersom man bekrefter kursdeltakelse innen satt frist. Dette gjøres på svømmeskoleportalen www.tryggivann.no, via din egen brukerkonto. Vi garanterer ikke kursplasser til bestemte dager eller tider, og vil ikke ha ventelister til bestemte kursdager dersom det finnes ledige plasser på samme kurstrinn andre dager i uken.

  • Kort fortalt - hva er pedagogikken bak svømmekursene, og hva skiller dere fra svømmeundervisningen i skolen?

Svar: Norges svømmeskole Bodø, følger opplæringsopplegget til Norges svømmeforbund. Les mer under Kursfilosofi.
Det som skiller oss fra skolens undervisning er at vi er flere instruktører per barn, og at tradisjonell svømmeundervisning i skolen ikke alltid lærer barna flere svømmearter. Hos oss starter man med crawl og ryggsvømming, etter at vanntilvenningen er på plass. Deretter fortsetter vi med brystteknikk, når barna er mer motorisk modne. Dette fordi brystteknikken er mer komplisert enn rygg og crawl. Skolen starter noen ganger med brystsvømming. Dette kan være uheldig for å utvikle en god svømmeteknikk i bryst, da barnet ikke alltid klarer teknikken.

  • Kan far være med i jentegarderoben, eller mor i guttegarderoben når de følger små barn?

Svar: Vi har som tommelfingerregel at barn som har begynt på skolen skal klare seg selv i garderoben. (Men små jenter kan være med far inn i guttegarderoben og små gutter kan være med mor inn i jentegarderoben.)Spør svømmetreneren, se an gruppa.



Bodø Svømmeklubb søker trenere og instruktører

Postet av Bodø Svømmeklubb den 15. Jul 2017


BSK søker trener for klubbens elitegruppe (gruppe 1) i ca. 60% stilling.

Endelig stillingsandel og lønn fastsettes etter avtale med aktuell trener. Startdato er tenkt medio september, men kan diskuteres.

Gruppe 1 består av rundt 15 svømmere, med flere gode prestasjoner på nasjonalt nivå.

Flere av svømmerne i klubbens elitegruppe går på idrettslinjen ved Bodin videregående skole og dette har ført til et nødvendig samarbeid med skolen. Dette samarbeidet ønsker vi å videreutvikle.

Treningene avholdes i svømmehallen ved Bodin Videregående skole, - Bodøs eneste svømmehall på 25 meter med 6 baner 

Klubben ønsker søker som bla kan:

  • Planlegge, gjennomføre og evaluere treninger både i vannet og på land.
  • Følge opp svømmere på stevner og treningssamlinger.
  • Inngå som en del av klubbens samlede trenerteam og delta på trenermøter
  • Bidra til å følge opp/revidere klubbens strategi for sportslig satsning både for rekrutteringsgrupper så vel som elitegruppen ved å dele sin kompetanse.
  • Bidra til et godt klubbmiljø og kameratskap

Kvalifikasjoner og egenskaper

  • Dokumentert faglig kompetanse, både teoretisk og praktisk
  • Stort engasjement for svømmesporten og gode samarbeidsevner
  • Bidra til en god dialog med utøvere og foresatte
  • Ha godt humør og stå på vilje

 

BSK søker også trener for klubbens begynner-gruppe (gruppe 3)

Gruppe 3 består av rundt 30 svømmere, og har treninger 2-3 ganger pr. uke.

Svømmebakgrunn og trenerkurs er en fordel.

 

BSK søker også etter instruktører for vår svømmeskole ”Trygg i Vann”

Svømmeskolen er i rask vekst, og vi trenger å styrke instruktørkorpset.

Svømmebakgrunn er en fordel, men ikke nødvendig. Opplæring vil bli gitt.

Er du er en av de trenerne vi søker?

Kontakt leder Ivar Vindvik +4790152542 eller treneransvarlig Tom A. Hanssen +4791530820 for ytterligere informasjon – eller send oss en e-post

Søknad inkludert CV sendes innen 1.september 2017 til post@bodo-svommeklubb.no merket ”trenerjobb”.

Bodø svømmeklubb ble stiftet i 1969 og har i dag ca. 70 svømmere fordelt på tre grupper.

Vi har som mål å ivareta rekruttering og breddeidrett så vel som elitesatsing. BSK har også gjennomført klubbutvikling via Norges svømmeforbund.

Bodø svømmeklubb er en klubb i framgang og kan tilby en positiv opplevelse i et godt klubbmiljø med flott ungdom. Klubbens mål er å bli en av de ledende klubbene i Nord-Norge og for å nå dette målet trenger vi akkurat deg med på vårt trenerlag.